15 marca to dzień zawodowych cukierników i piekarzy. Przedszkolaki z grupy "Dinusiów" postanowiły zamienić się w cukierników i przygotować andruty z wafelków i niskosłodzonego dżemu.
Z zapałem wyciskały okrągłe kształty ciasteczek, które następnie smarowały truskawkowym dżemem, aby na koniec wszystko połączyć w piętrowego wafelka. Uwieńczeniem tego dnia było pałaszowanie samodzielnie przygotowanych andrutów. Następnego dnia odwiedziliśmy piekarnię Państwa Urbańczyk. Zobaczyliśmy piekarnię od "kuchni". Bardzo dziękujemy Pani Grażynce za udostępnienie przedszkolakom zakładu pracy, za słodki, pączkowy poczęstunek i poświęcony czas. Dzieci dziękowały przygotowaną z tej okazji laurką i wierszykiem.
Z zapałem wyciskały okrągłe kształty ciasteczek, które następnie smarowały truskawkowym dżemem, aby na koniec wszystko połączyć w piętrowego wafelka. Uwieńczeniem tego dnia było pałaszowanie samodzielnie przygotowanych andrutów. Następnego dnia odwiedziliśmy piekarnię Państwa Urbańczyk. Zobaczyliśmy piekarnię od "kuchni". Bardzo dziękujemy Pani Grażynce za udostępnienie przedszkolakom zakładu pracy, za słodki, pączkowy poczęstunek i poświęcony czas. Dzieci dziękowały przygotowaną z tej okazji laurką i wierszykiem.
FOTORELACJA
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz